Tijdens hete zomerdagen kan de temperatuur in uw woning makkelijk oplopen. Gelukkig zijn daar verschillende oplossingen voor, waaronder een airconditioning. Bovendien kan een airconditioner van Air Service Center niet enkel koelen. Het apparaat kan ook worden gecombineerd met luchtverwarming of een ventilatiesysteem, om u te allen tijde een aangenaam en gezond binnenklimaat te garanderen.

Een aangenaam klimaat met een airconditioner

Airconditioning zorgt voor gezonde, aangename lucht thuis of op kantoor. U kunt met een airconditioner namelijk niet alleen de temperatuur maar ook de luchtvochtigheid beheersen. U moet er wel op letten dat de airconditioner de binnentemperatuur niet té extreem verlaagt: zo’n 4° tot 6° lager dan buiten is ideaal. De meeste airconditioners worden standaard ook uitgerust met een luchtfilter. Op die manier wordt de binnenlucht van uw woning of kantoor voortdurend gezuiverd van stof en pollen.

Combinaties met luchtverwarming of een ventilatiesysteem

Wie reeds beschikt over luchtverwarming kan deze makkelijk laten uitbreiden tot een airconditioner. Ook wanneer u niet beschikt over luchtverwarming kunt u verwarmen met uw airco. In de nieuwste airco’s is namelijk een warmtepompgeïnstalleerd waardoor het proces van verwarmen en koelen kan worden omgekeerd. Naast de combinatie met luchtverwarming kunt u ook uw ventilatiesysteem uitbreiden met een airconditioning of warmtepomp. Omdat de airconditioner of warmtepomp gebruik maakt van dezelfde ventilatiekanalen en roosters als het ventilatiesysteem, is deze uitbreiding slechts een kleine ingreep.

Verwarmen met Airco?

 
Een omkeerbare airco of lucht/lucht warmtepomp kan zowel gebruikt worden om te koelen als te verwarmen. Om te verwarmen wordt de koelcyclus gewoon omgedraaid .Bij het verwarmen wordt geen warmte geproduceerd; er is enkel een warmtewisseling van buiten naar binnen. Aangezien de warmte, in plaats van op te wekken, verplaatst wordt, is dit een zeer energie-efficiënte wijze van verwarmen en zijn rendementen van 300 % haalbaar.Ten opzichte van traditionele verwarming heeft een lucht/lucht warmtepomp dus een groot energetisch voordeel. Een warmtepomp haalt de warmte uit de buitenlucht en waardeert die op door middel van een compressor en een koelmiddel. Voegen we 1 kW elektrische energie toe aan een warmtepomp, dan produceert de warmtepomp hiermee een verwarmingscapaciteit die ligt tussen de 3 en de 6 kW. De warmtepomp haalt dus (gratis) warmte uit de omgevingslucht.

Verwarmen bij een buitentemperatuur tot -20° C !


Ook bij lagere buitentemperaturen blijven warmtepompsystemen de meest efficiënte systemen om te verwarmen. Er dient uiteraard rekening gehouden te worden bij het ontwerp van de installatie met de specifieke omstandigheden van de woning of het kantoor. Belangrijke parameters zijn ondermeer oriëntatie, glasoppervlakte, isolatie, volume, geografische ligging (Kust, Ardennen, …).

Een selectie van een warmtepomp dient zorgvuldig te gebeuren en er dient geselecteerd te worden op een capaciteit bij een buitentemperatuur van -8°C of lager, afhankelijk van de omstandigheden van de installatie.

 

200px-Fujitsu-Logo.svg

Technische informatie over Airco Producten

 Gezond genieten met airco

Wanneer de temperatuur binnenshuis oploopt is dat niet altijd aangenaam voor de bewoners. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen voor dit probleem. Zo kunt u kiezen voor zonwering in de vorm van screens of rolluiken, of voor een airconditioning. In tegenstelling tot zonwering is een airco makkelijk te installeren en kunt u deze ook zonder probleem laten plaatsen in een bestaande woning. Wilt u graag een airco in huis? Lees dan snel verder en ontdek wat Van Nyen kris voor u in petto heeft!

Airco voor een ideaal binnenklimaat

De letterlijke vertaling van airconditioning is luchtbehandeling. Het hoeft u dan ook niet te verbazen dat u met een airco meer kunt dan enkel koelen. Aircosystemen kunnen ook verwarmen,bevochtigen, ontvochtigen en filteren. Op die manier zorgt een airco niet alleen voor een aangename temperatuur maar ook voor gezonde lucht binnenshuis. Bij aangename temperaturen en een normale vochtigheidsgraad kunt u beter presteren, bent u productiever en kunt u makkelijker nadenken. Bovendien maakt een constant klimaat het verblijf in een ruimte heel wat aangenamer.

Van Nyen Kris, uw airco specialist

Met airco kunt u verwarmen en koelen, de luchtvochtigheid in uw woning beheersen en de lucht ook filteren. Airco zorgt dus voor meer comfort in je huis én een betere luchtkwaliteit. Bent u op zoek naar een kwaliteitsvolle en betaalbare airco installatie? Of naar een ervaren installateur die u wegwijs maakt in de wereld van de aircosystemen? Dan bent u hier aan het juiste adres, want Van Nyen Kris is als het ware een airco specialist. Voor meer info, de prijs van een airco of een offerte kunt u ons dan ook steeds vrijblijvend contacteren. Bij Van Nyen Kris zit u goed!